Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Frågor och svar

Vad innebär Handboll Play för en förening?
Solidsport tillhandahåller plattformen och står för all utveckling och drift för Handboll Play. För lag och föreningar som tidigare sänt på Solidsport innebär det att Solidsport-kanalen och dess innehåll har flyttats över till Handboll Play utan att ni som lag eller förening behövt göra någonting. Befintliga användarkonton fungerar som vanligt - både för tittare och för kanaladministratörer.

Hur kommer det fungera att livesända matcher på Handboll Play?
Då det fortsatt är Solidsport som är teknikleverantör för Handboll Play så kommer livesändningar fungera på liknande sätt som tidigare. Alla lag och föreningar kommer fortsatt sända sina matcher och skapa intäkter på egna kanaler med hjälp av smartphones/surfplattor och Solidsport Broadcast-appen eller egen produktionssetup.

Hur kan jag aktivera ett lag eller en förening på Handboll Play?
Om ditt lag eller din förening inte har en befintlig kanal på Solidsport eller vill aktivera en ny kanal så kan du som vanligt få hjälp av Solidsport. Det enda du behöver göra är att anmäla ditt intresse via länken här. Länk till annan webbplats.

Solidsport kommer sedan kontakta dig för att hjälpa er komma igång med er kanal och utbilda er i hur man sänder på Handboll Play.

Varför kostar det att titta på handboll via Handboll Play?
Livesändningar är en ny tjänst som inneburit en bra möjlighet för handbollsföreningar och lag att både tillgängliggöra sina matcher för alla som vill följa spänningen men inte kan vara på plats och samtidigt skapa en ny intäktskälla. Intäkterna från sändningarna finansierar både utveckling och driften av plattformen samtidigt som det hittills genererat över 10 miljoner kronor till föreningar- och lag inom svensk handboll.

Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2022-11-09

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!