Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Se våra webbinarier i efterhand

Webbinarier om mental styrka, att bli en bättre idrottsförälder, handbollens fysik och tips till föreningar sändes under Handboll NU, missade du något? Nu kan du se dem i efterhand.

 

Under Handboll NU arrangerade våra fem distriktsförbund varsitt webbinarium. Nu kan du se dem i efterhand på utbildningskanalen i Handboll Play.

 

Kom igång med Cleverservice i föreningen

Ett informativt webbinarium som riktar sig till dig som arbetar i en förening om tjänsten Cleverservice och hur ni kommer igång.

Genom Cleverservice kan föreningen på ett enkelt sätt i ett funktionellt system hantera digitala domar- och instruktörskvitton, utbetalningar, underlag till bokföring och all rapportering till Skatteverket. Dessutom kan föreningarna använda Cleverservice för att tillsätta domare till egna matcher, samt hantera andra former av utbetalningar (exempelvis till ledare). Cleverservice kommunicerar med Profixio, vilket innebär att matcher och domare kan importeras på ett enkelt sätt.

Webbinariet hålls av Gunilla Eklund, Cleverservice AB.

 

Handbollens arbetskrav

Ett kunskapsspridande webbinarium för exempelvis tränare och spelare som vill veta mer om effektiva träningsprogram.

Förståelsen för handbollens fysiska arbetskrav har på senare år utvecklats genom involveringen av avancerade matchanalyssystem som Kinexion, Catapult och WIMU. Med hjälp av dessa system ökar vår kunskap gällande rörelsemönster, belastning och potentiella skillnader vilket på sikt kommer att ge oss mer effektiva träningsprogram. I webbinariet får du en kortare sammanfattning av hur systemen är uppbyggda samt en beskrivning av vad den insamlade datan talar om för dig som handbollstränare eller spelare. Vi går igenom vad vi gör rent praktiskt med informationen och du kommer att få ett antal förslag på hur du kan arbeta i din kontext. Oavsett om du verkar i ungdoms-, elit- eller breddverksamhet.

Webbinariet hålls av Pontus Axell, Svenska Handbollförbundets träningsrådgivare för ungdomslandslagen och Nanne Olsson, Svenska Handbollförbundets fysansvarige.

 

Att bygga mental styrka

Ett engagerande webbinarium om mental styrka och hur man bygger en mästare inom sport eller yrkesliv.

Här får du Stig Wiklunds bästa mentala coachtips, tips som skapat enorma resultat för några av Sveriges främsta idrottare. Stig har under drygt 30 års tid arbetat som mental coach och föreläsare. Han har hjälp bland andra skidåkarna Frida Karlsson, Johan Olsson, Anna Olsson och Britta Johansson Norgren och skidskytten Helena Ekholm till VM- och OS-medaljer. Stig arbetar även med idrottspersoner inom andra sporter samt chefer och politiker.

 

Idrottsföräldern – närvarande men inte styrande

Ett ständigt aktuellt webbinarium som riktar sig till dig som är förälder eller anhörig till idrottande barn och ungdomar och som vill veta mer om hur du kan stötta på bästa sätt.

Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare som har omfattande erfarenhet inom idrottssammanhang. Under webbinariet guidar Johan dig till hur du fördjupar dina kunskaper om hur du bäst stöttar och utvecklar din unga idrottare genom ditt föräldraskap.

 

Att starta Hand the Ball i föreningen

Ett webbinarium som riktar sig till dig som är föreningsverksam och som är nyfiken på och vill starta Hand the Ball i er förening.

Hand the Ball är Svenska Handbollförbundets rörelsekoncept som genom leken aktiverar barn och unga, både inom föreningsverksamhet och också där föreningslivet sällan når ut. Med den gröna, mjuka bollen i centrum fokuserar vi på rörelseglädje, inkludering, sunda värderingar och kommunikation mer än på prestation och idrottsliga resultat. Genom Hand the Ball erbjuder vi också utbildningar inom ledarskap och pedagogik, allt för en inkluderande och aktiv livsstil för barn och unga.

Jennie Linnéll är konceptansvarig och håller ett kunskapsgivande webbinarium som riktar sig till föreningar och föreningsverksamma som vill inkludera Hand the Ball i sin verksamhet och få förslag och tips på aktiviteter.

 

Här hittar du samtliga webbinarier. Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2023-09-29

Senast uppdaterad: 2023-09-28

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!