Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Handboll NU - dagens webbinarie

Handbollens fysik - Handbollförbundet Syd bjuder in till ett webbinarium för dig som vill veta mer om effektiva träningsprogram. Webbinariet hålls av Pontus Axell, Svenska Handbollförbundets träningsrådgivare för ungdomslandslagen och Nanne Olsson, Svenska Handbollförbundets fysansvarige.

Förståelsen för handbollens fysiska arbetskrav har på senare år utvecklats genom involveringen av avancerade matchanalyssystem som Kinexion, Catapult och WIMU. Med hjälp av dessa system ökar vår kunskap gällande rörelsemönster, belastning och potentiella skillnader vilket på sikt kommer att ge oss mer effektiva träningsprogram.

I denna föreläsning får du en kortare sammanfattning av hur systemen är uppbyggda samt en beskrivning av vad den insamlade datan talar om för dig som handbollstränare eller spelare. Vi går igenom vad vi gör rent praktiskt med informationen och du kommer att få ett antal förslag på hur du kan arbeta i din kontext. Oavsett om du verkar i ungdoms-, elit- eller breddverksamhet.

19 september 12:00-13:00 eller 20:00-21:00

Obervera att webbinariet sänds vid två tillfällen, delta vid den tid som passar dig bäst. Föranmälan krävs.

 

Fler webbinarier under Handboll NU


Mental styrka, bli en bättre idrottsförälder, handbollens fysik och tips till föreningar är några av de webbinarier vi sänder under Handboll NU. Ta chansen att lära dig mer när svensk handbolls fem distriktsförbund bjuder in till varsitt webbinarium. Delta på ett, flera eller alla!

Kalender
18 september - Kom igång med Cleverservice i föreningen
19 september - Handbollens fysik
20 september - Att bygga mental styrka
21 september - Idrottsföräldern – närvarande men inte styrande
22 september - Att starta Hand the Ball i föreningen

Läs mer om webbinarierna

 

 

Publicerad: 2023-09-19

Senast uppdaterad: 2023-09-19

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!