Gå till innehåll

Svensk handboll

Svensk handboll

Nätverksträff med utbildningsfokus på fysisk träning - anmälan öppen

Svenska Handbollförbundet bjuder in till en två dagar lång nätverksträff med fokus på utbildning i fysisk träning den 31/10-1/11 i Eskilstuna.

 

Efter två lyckade nätverksträffar (2022 respektive 2023) genomför vi ytterligare en nätverksträff med fokus på utbildning i fysisk träning. Vi, tillsammans med inbjudna föreläsare, presenterar Svenska Handbollförbundets (SHF) idrottsfysiologiska strategi och beskriver hur den kan stötta tränare i utvecklingsprocessen av svenska handbollsspelare.

Primärt riktar sig nätverksträffen till dig som är tränare eller gymnasielärare med intresse eller ansvar för den fysiska träningen. Utbildningen fokuserar på träning för ungdom och elit (>16år), men vi välkomnar även ledare för yngre åldrar.

 

Fakta om nätverksträffen

När?
31 oktober - 1 november 2024. Vi startar programmet den 31/10 på Best Western Plaza Hotel med mingel klockan 11:30 och avslutar den 1/11 klockan 14:00.

Var?
Best Western Plaza Hotel, Drottninggatan 9, 632 18 Eskilstuna Länk till annan webbplats. och Volvo CE Arena (tidigare Stiga Sports Arena).

Innehåll

  • Presentation och tillämpning av Svenska Handbollförbundets idrottsfysiologiska strategi (Pontus Axell).

  • Workshop/mässa med möjlighet till nätverkande (Polar, Photon Sports, XPS Sideline, Träningspartner, Exxentric, MuscleLab).

  • Mäta, utvärdera och träna, föreläsning varvat med parktik och teori (Håkan Andersson).

  • Återhämtningsförmåga del 2, uppföljning från förra nätverksträffen (Peter Edholm).

  • Prestationsanalys (Anton Kalén).

  • Mästerskapsrapport: intryck, trender och framtid (Mattias Flodman och Björn Sätherström).

Anmälan
Anmälan ska göras senast den 30/9 2024. Anmälan räknas först när hela kursavgiften är betald.

Kostnad
2500 kronor. Priset inkluderar måltider och fika. Betalning sker i samband med anmälan.

Resor
Bokas och betalas på egen hand.

Boende
Möjlighet till boende på Best Western Plaza Hotel. Enkelrum 795 kr. Dubbelrum 1 person 895 kr. Dubbelrum 2 personer 1095 kr. Hotell bokas och bekostas på egen hand, rabatt med kod: 311024SHB bokas genom e-post till info@plazahotel.nu eller via telefon +46 16 15 00 00.

Återbud
Vid eventuellt återbud eller avbokning senare än 30 dagar före start tas hela kursavgiften ut. Läkarintyg krävs däreftter för återbetalning.

Kontaktperson vid eventuella frågor
Pontus Axell, Svenska Handbollförbundets träningsrådgivare för ungdomslandslag och under spelarutbildningen samt författare till SHF:s idrottsfysiologiska strategi: Pontus.axell@handboll.rf.se, 0735-72 93 72.


Gästföreläsare

Håkan Andersson har varit tränare i närmare 40 år och har under många år fungerat som ledare/tränare i det svenska friidrottslandslaget samt som personlig tränare får några av Sveriges mest framgångsrika sprinterlöpare, till exempelvis Peter Karlsson, Johan Wissman och Tom Kling Baptiste. Håkan har även verkat som fystränare och rådgivare på elit- och olympisk/paraolympisk nivå inom bland annat simning, boxning, skridsko, ishockey, bandy, basket och rullstolsåkning.

Håkan har under de senaste 30 åren frekvent fungerat som utbildare/föreläsare såväl i Sverige som internationellt.

Håkan är anställd av High Performance Centre i Växjö som föreläsare och rådgivare i snabbhets- och styrkerelaterade frågor samt som delansvarig inom testverksamheten.

Peter Edholm är medicine doktor och universitetsadjunkt vid Örebro Universitet.

Peters forskning fokuserar på träning och återhämtning.

Peter har mångårig erfarenhet av samverkan med idrottsrörelsen, näringsliv och myndigheter rörande optimering av kost, träning och återhämtning.

Anton Kalén är prestationsanalytiker på Sveriges Olympiska Kommité (SOK).

Anton har tidigare jobbat som basketcoach i både Sverige och Spanien, bland annat som coach för ungdomslandslag i åtta år.

Med en utbildning bakom sig i tillämpad statistik och idrottsvetenskap med inriktning mot prestationsanalys har Kaléns doktorsarbete och forskning fokuserat på avancerad dataanalys för prestations- och talangutveckling.

Sedan våren 2021 ingår Anton i ett samarbetsprojekt mellan SOK och Svenska Golfförbundet för att bättre förstå och förbättra elitgolfares prestation och träning via dataanalys.

Publicerad: 2024-08-23

Senast uppdaterad: 2024-09-18

Författare: Svenska Handbollförbundet

Intressant? Dela gärna!