Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

SM i beachhandboll återvänder till Trollhättan nästa år

Årets upplaga av SM i beachhandboll har precis avslutats och vi kan nu offentliggöra att SM även nästa år kommer arrangeras på Arena Älvhögsborg i Trollhättan helgen 28-29 juni 2025.

I fredags färdigställdes det sista av den nya fantastiska beachanläggningen med två planer och fast läktare i anslutning till utomhusbadet på Arena Älvhögsborg i Trollhättan. I lördags morse byggdes arenan färdigt med extra läktare, sekretariats- och speakertorn, kiosker och en härlig inramning skapades inför helgens SM i beachhandboll.

SM återvänder till Trollhättan

I samband med invigningen av anläggningen offentliggjordes det även att Svenska Handbollförbundet kommer tillbaka till Trollhättan med SM i beachhandboll 2025.

- Vi är verkligen glada över satsningen som gjorts här i Trollhättan och med det fantastiska engagemang som finns från såväl kommunen, Arena Älvhögsborg och KFUM Trollhättan kommer vi gärna tillbaka nästa år för att gemensamt fortsätta utveckla arrangemanget, säger Svenska Handbollförbundets utvecklingschef Per Ekberg. Med den nya arenan och planerna i Dallöfs park vet vi dessutom SM-slutspelet kan fortsätta att växa med fler deltagande lag.

KFUM Trolhättan ser fram emot att utveckla arrangemanget

Kent Karlsson från KFUM Trollhättan instämmer;

- Vi är otroligt glada över att få tillbaka SM i beachhandboll 2025. Det känns fantastiskt bra att kunna ta med erfarenheten från i år för att göra tävlingen ännu bättre nästa år. I år har dessutom mycket handlat om hur det praktiskt skulle fungera för oss på den ännu inte helt färdigställda anläggningen. Det ska bli kul det här och känn er varmt välkomna tillbaka till Trollhättan 2025.

I helgen avgjordes SM i beachhandboll 2024 och Göteborgs Beach Handball Club blev svenska mästare i både dam- och herrklassen.

Relaterad information
Artikel "Dubbla guld till Göteborg Beach Handball Club"
Läs mer om beachhandboll och SM i beachhandboll

Bilden: Många intresserade på läktaren under helgens SM i beachhandboll Foto: Klas Dalek

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!