Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Dubbla SM-guld till Göteborg Beach Handball Club

I helgen avgjordes SM i beachhandboll på Arena Älvhögsborg i Trollhättan och Göteborg Beach Handball Club blev ännu en gång svenska mästare i både dam- och herrklassen.

Göteborg Beach Handball Club (GBHC) har ännu en gång visat sin dominans vid SM i beachhandboll, både på dam- och herrsidan. Efter att ha gått obesegrade genom både grupp- och slutspelet stod det på söndagen klart att finalerna skulle bli en repris av förra årets SM-finaler. Både på dam- och herrsidan möttes de regerande mästarna GBHC och utmanaren Lunds Beach Handball Club (LBHC) i två rafflande finaler med precis allt som hör beachhandbollen till.

Damfinalen: Lund en värdig utmanare för GBHC

GBHC damlag imponerade stort genom att vinna finalen med setsiffrorna 2-0 mot LBHC. Laget förlorade inte ett enda set under hela turneringen, vilket är en prestation som vittnar om deras starka form och samspel. Denna obevekliga framfart genom turneringen cementerar deras status som Sveriges bästa damlag i beachhandboll. Det ska dock tilläggas att LBHC tog första set till ett golden goal-avgörande och att man i andra set var en stolpe ifrån att repetera bedriften, en helt klart värdig utmanare för det vinnande laget.

Herrfinalen: Ett dramatiskt avgörande med shootout

På herrsidan blev finalen en riktig nagelbitare. Lunds Beach Handball Club tog första set efter en imponerande upphämtning i slutminuterna. Men GBHC kom tillbaka starkt i andra set, framförallt tack vare Viktor Paldanius, som med sina 26 poäng blev finalens bästa målskytt. Genom vinsten i andra set av GBHC, blev det ett avgörande genom shootout. I denna spännande avslutning lyckades GBHC stoppa två av Lunds försök, medan de själva satte alla sina avslut och säkrade därmed segern.

En joker i leken: Alfta GIF Handboll

En joker som växte fram under helgen var Alfta GIF Handboll. Laget utmanade både Lunds Beach Handboll Club och Göteborgs Beach Handbollsklubb på damsidan. Med mer matcher och träning i bagaget ser Alfta GIF Handboll ut att kunna vara med och slåss om medaljplatser i framtida mästerskap.

Trollhättan hyllas för arrangemanget

När vi nu stänger böckerna för årets SM-slutspel vill vi ge Trollhättan en stor eloge för ett fantastiskt arrangemang. Dessutom förtjänar samtliga deltagande lag ordentligt med beröm. Nivån på spelet vittnar om att svensk beachhandboll är på stark frammarsch.

I samband med lördagens invigning av den nya beachhandbollsanläggningen i trollhättan offentliggjordes det även att Svenska Handbollförbundet återvänder till Trollhättan för SM i beachhandboll även 2025. Det kommer inom kort mer information kring detta.

Publicerad: 2024-06-17

Senast uppdaterad: 2024-06-17

Författare: Jessica Larsson

Intressant? Dela gärna!